Missie & Visie

Nu organiseren voor later

Tijdens de zorg en begeleiding van onze kwetsbare doelgroep binnen Tikkie Anders hebben we de afgelopen jaren de zorgvraag vanuit de ouders geproefd: “Een warme, veilige maar vooral vertrouwde en fijne leefomgeving voor onze kinderen”.

Een woonvoorziening midden in de maatschappij. Maar wel een kleine woonvoorziening zodat er een huiselijke sfeer gecreëerd wordt. Geen instellinggevoel maar echt het gevoel dat je thuis komt in je eigen woning.

Tikkie Anders is hard bezig dit voor deze ouders te realiseren.

Er komt een moment dat er “preventief” nagedacht moet worden over de toekomst, nu al zorg dragen voor deze kinderen voor als er ooit een moment komt dat de ouders de zorg niet meer kunnen verlenen.
En niet geheel onbelangrijk voor de ontwikkeling van deze kinderen en jongeren.
Iedereen gaat een keertje uit huis, waarom zij dan niet.

Mask

Hoe mooi zou het zijn als er een “kleinschalig” wooninitiatief zou zijn waar deze kinderen en jongeren zich net zo thuis voelen als in het ouderlijk huis.
Een Tikkie Anders maar minstens net zo fijn!

Een woonvoorziening midden in de maatschappij.
Maar wel een kleine woonvoorziening zodat er een huiselijke sfeer gecreëerd wordt.
Geen instelling gevoel maar echt het gevoel dat je thuis komt in je eigen woning.

In het woon-logeer initiatief van Tikkie Anders ben je met 10 tot maximaal 12 cliënten en heb je niet het idee van een grootschalige instelling.
Je hebt de knusheid, de warmte en de veiligheid om optimaal jezelf te kunnen zijn.

Je kan ’s avonds in huiselijke kring met z’n allen aan tafel zitten, een hapje eten en activiteiten ondernemen in en buiten het huis.

En misschien nog wel het belangrijkste, met zo’n kleinschalig wooninitiatief kun je met een klein personeelsteam de bezetting garanderen.
De cliënten krijgen altijd dezelfde zorgverleners aan hun bed, niet altijd andere gezichten zoals bij grote instellingen.

Op deze manier krijgen de cliënten het vertrouwen om in deze huiselijke situatie optimaal te kunnen functioneren en zich te blijven ontwikkelen.